Грција ја ограничи брзината на движење од Солун до Халкидики на 90 км/ч

ОБЈАВЕНО НА:

Наместо досегашните 110 км/ч. колку што беше дозволено да се вози на патот од Солун до Халкидики (Неа Мудања) регионалните власти во Грција ќе ја намали највисоката дозволена брзина на 90 км/ч.

Наскоро с еочекува истата одлука да виде отврдена, по што ќе се менуваат и сите сообраќајни знаци што се наоѓаат на патот. Тој пат е најфрекфентен на патувањето до познатите места за одмор во северниот дел од Грција.

Засега нема најава за менување на брзината по автопатот од Богородица до Солун, каде сега ограничувањето е исто така 110 км/ч.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK