Камион без кабина за превезување на дрва

ОБЈАВЕНО НА:

На фестивалот на брзината во Гудвуд оваа година беше прикажан шведскиот стартап Einridе, кој е прототип на беспилотен камион за превоз на дрва. Се работи за невообичаено превозно средство Т-log и се управува од електричен погон.

Се очекува до 2020 година машината за шумарство да биде подложена на првите тестови на патишатата. T-log ќе добие автономен систем NVIDIA Drive од 4-то ниво.

Автономната платформа за дрва и нема кабина и може да се управува од оператор на дистанца. Без да се полнат батериите камионот ќе може да измине 195 километри со 10 тони товар.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK