Што може Dodge Ram со 12-инчни тркала (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Во интересен експеримент барајќи одговор како ќе изгледа Dodge Ram со најмалите автомобилски гуми и дали воопшто ќе може да се види е добиено интересно видео. Во барањето на одговорот стандардните 24-инчни тркала на гигантскиот пикап биле заменеи со двојно помали.

Со оглед на тоа што сопирачките воопшто не се вклопуваат со новите тркала, ентузијастите монтираат нови 76-милиметарски. Проблемот со разликата во бројот на отворите е решен со помош на плазма факел.

 

Резултатот е повеќе од задоволителен. И покрај смешниот изглед и импресивната тежина пикапот не само што се движи туку и демонстрира скептакуларни движења.