ПРЕСВРТ: Новите дизел мотори се почисти од електричните автомобили?

ОБЈАВЕНО НА:

Нефосилното дизел гориво HVO 100 е направено од биолошки отпад и отпадни материјали и ги намалува до 90 проценти од емисиите на стакленички гасови

Кај електрификацијата на возилата главниот аргумент беше дека тие не загадуваат како оние со мотори со внатрешно согорување. Но, како минува времето се повеќе се работи на подобрување на перформансите на „старите“ мотори со внатрешно согорување, кои стануваат ем ефикасни, ем поеколошки.

Нефосилното дизел гориво HVO 100 е направено од биолошки отпад и отпадни материјали и ги намалува до 90 проценти од емисиите на стакленички гасови

Најавите на неколку производители дека ќе ја задржат својата гама на мотори со внатрешно согорување, вклучително и дизели, сугерираат дека електрификацијата не оди како што се очекуваше.

Производителите на автомобили, како што се Mercedes, BMW и Skoda, ги врзуваат овие одлуки со вистински пазарни настани, кои исто така ги отвораат првите можности за продажба. климатизиран HVO дизел.

Ова ново гориво ќе биде достапно од април оваа година. За таа цел Германија се обедини во однос на новиот дизел со земјите од ЕУ како Италија, Белгија, Норвешка и Данска. Размислуваат за дизел горивото HVO 100, кое се произведува од обновливи и одржливи ресурси. Бројот 100 значи дека ова е најчистиот облик на дизел.

Нефосилното дизел гориво HVO 100 е направено од биолошки отпад и отпадни материјали и ги намалува емисиите на стакленички гасови до 90 отсто во споредба со конвенционалниот дизел“, пренесува добро познатиот блог „Mercedes-Fans.de“.

Што се однесува до влијанието врз климата, дизел автомобилите, управувани од HVO (т.н. нов биодизел), всушност се поеколошки од електричните автомобили во зависност од моменталната мешавина на електрична енергија.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK