Mercedes 280 SL испран првпат после 37 години (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобилите на Mercedes се меѓу најпопуларните на планетата, а добро е познато колку AMG влијаеше на светот на автомобилизмот.

Mercedes 280 SL во текот на седумдесетите и осумдесетите години од минатиот век беше исклучително популарен, а овој автомобил е посебен и по тоа што не е испран дури 37 години.

Тој стоеше во гаража и кога таму беше пронајден беше прекиен со прашина и кој знае уште со што друго.

Сепак, екипата на експерти од AMMO NYC целосно го средин после деталното перење.

Видеото е најдобар доказ што и како се случуваше додека беше добиен финалниот изглед на старото возило.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK