BMW iX3 со проблеми со сопирачките

ОБЈАВЕНО НА:

Кај моделите на BMW iX3 произведени до 1 февруари 2021 година утврдено е дека имаат проблем со хидрауликата кај сопирачките и поради тоа ќе мораат на сервис.

Во образложението се вели дека „неисправната хидраулична единица на системот за сопирање може да предизвика ограничена подршка на сопирање и зголемен пат на сопирањето. Во такви случаеви ABS системот нема да биде достапен. Тоа може да доведе до зголемен ризик од несреќа“.

Досега со ваков проблем се детектирани 3.840 возила.

BMW recall code: 0034550200
Affected models: 7, 8, iX3, M3, M4, M8, X5, X6, X7
Vehicle numbers (worldwide): 3 840

Source: Rapex Alert 17/2021 A12/00590/21

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK