Првиот човек на Tesla се плаши од мотори

ОБЈАВЕНО НА:

Шефот на Tesla, Елон Маск тврди дека неговата компанија никогаш нема да произведува мотоцикли. Причината е во тоа што кога имал 17 години, претприемачот речиси бил убиен од камион додека го возел својот мотор. Тој спомен уште го следи и затоа е цврсто убеден да не вложува во производство на мотоцикли.

На Собранието на акционерите бил прашал дали кожната бајкерска јакна, која ја носел,е знак дека компанијата се подготвува да пушти електричен мотоцикл. Во одговорот тој објасник дека додека биле деца тој и брат му биле многу загреани за крос моторите и дека цели осум години не се симнувале од нив.

Маск имал и патека, но инцидентот со камион го натерал засекогаш да се откаже од мотоциклите. Денес е тврд противник на превозни средства со помалку од четири тркала и нема никаква намера да инвестира во такви.