Нема возење во Барселона со возило постаро од 20 години

ОБЈАВЕНО НА:

Шпанскиот град Барселона од 1 јануари 2019 година ќе воведе забраза за возење на автомобили постари од 20 години. Забраната ќе важи само воработните денови.

Регстрикцијата ќе погоди околу 100.000 возила, а градските власти планираат да им понудат бесплатно користење на јавниот превоз.
Барселона е само еден од големите градови што воведуваат различни програми за намалување на емисијат ан аштетни гасови. Во нареднит епет години целта е намалување за 10 отсто, а до 2032 година за 30 отсто.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK