Статистиката не лаже: Во Македонија се возат сè постари и постари автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Во Македонија се возат сè постари и постари автомобили, покажуваат последните статистички податоци.

Така минатата година, просечната старост на автомобилите била 19,3 години што е влошување во поглед на 2018 година кога просечната старост изнесувала 19,1 година. Трендот на зголемување на стартоста започна во 2007 година кога просечната старост изнесувала 15,4 години.

Оттогаш, па заклучно минатата година се белеши зголемување на староста. Така денес, во споредба со 2007 година на улиците во македонија се возат за 3,4 години постари автомобили.

Во поглед на староста на автобусите, минатата година во споредба со 2018 година се возеле понови автомобуси и тоа за 2,3 години. Истото се однесува и за товарните возила чија старост се намалила од 16,5 на 16,4 години.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK