Mercedes-Benz го претстави најновиот брутален џип – EQC 4×4² (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Mercedes—Benz EQC 4×4² засега е само концепт за електричен СУВ, кој производителот сака да го покаже, а не за што се способни овие автомобили со висок клиренс и нула емисија на штетни гасови.

Во новото видео е претставен прототипот, а во видеото се наоѓа светската шампионка во вејкбординг, Сане Мејер.

„Кој вели дека електромобилите и динамичното движење се некомпатибилни. Тоа е остаток од минатото“, се поставува прашањето во видеото.

За оние кои се сомневаат дека електромобилот би можел да се движи без проблеми по просечен терен, видеото дава исцрпен одговор. Автомобилот добил суспензија, која може да ги зголеми клиренсот од 140 на 293 мм. То се 23 сантиметри повеќе отколку што има кај G-Klasse.

Покрај тоа преминувањето кон портални мостови значително ја зголемува длабочината на препостента плоча (од 150 на 400 мм). Засега Mercedes-Benz не планира да пушта концепциски автомобил во производство. Можеби во иднина на неговата основа ќе се појави помека верзија на автомобилот без портални мостови.

Mercedes-Benz EQC 4×4²

Mercedes—Benz EQC 4x4² засега е само концепт за електричен СУВ, кој производителот сака да го покаже, а не за што се способни овие автомобили со висок клиренс и нула емисија на штетни гасови.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK