Што се случува ако уфрлите во прва при 100 км/ч? (ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Постојат голем број на експерименти со уфрлување во рикверц за време на движење на автомобилот со голема брзина. Се покажа дека производителите предвиделе такви сценарија, независно дали станува збор за механички или за автоматски менувачи.

Сепак, останува прашањето дали рачните менувачи се „отпорни на идиоти“, односно што ќе се случи доколку возачот по некоја причина „уфрли“ во прва, додека автомобилот лета по патот? За ова се заложиле од YоuTubе-кaнaлот АutоVlоg.

Во репертоарот на овој канал веќе има класики како уфрлување во рикверц при 80 км/ч, отстранување на клучот за палење за време на возење и замена на маслото на Сhеvrоlеt Prizm со млеко. Овој пат падна одлука да се провери рекламната парола на Fоrd „Built Tоugh“ („Изработен силно“), обидувајќи се да премине од петта во прва брзина на својот Rаngеr при 65 милји на час (105 км/ч).

Оваа вежба бара доста физички напор, но за жал на гледачите ефектот не е така драматичен, колку што се очекуваше, а клиповите не излетуваат низ хаубата.  Иако може да се издржи до првото рестартирање, преносот на „ренџерот“ се пренеува после вториот обид со двај делумно штракнување, па мора да се повика помош.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK