Конфискуваа колекција автомобили на полициски шеф (ФОТО/ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Поранешен началник на полицијата во Мексико Сити, Рејмундо Колинс остана без колекцијата од 41 класичен автомобил, три авиони, АТВ и мотоцикл, кои беа конфискувани од страна на градските власти.

Потерницата за полицискиот началник била издадена уште на почетокот на септември, но тој не можел да биде откриен. Поради гласините дека побегнал во САД, по Рејмундо била распишана и меѓународна потерница.

Кај поранешниот полициски началник од мексиканската престолнина се откриени неколку „мустанзи“,Соrvеttе С3, розев Саdillас Еldоrаdо oд 1959 година, Linсоln Соsmоpоlitаn oд 51-вa, Fоrd Mоdеl T oд 1927 година., Rоlls Rоyсе и клacичeн Lаnd Rоvеr Dеfеndеr и мнoгу други. Сите се заплениети, а исто така и неколку уметнички дела.

Колекција на автомобили – Мексико

Поранешен началник на полицијата во Мексико Сити, Рејмундо Колинс остана без колекцијата од 41 класичен автомобил, триавиони, АТВ и мотоцикл, кои беа конфискувани од страна на градските власти. Потерницата за полицискиот началник била издадена уште на почетокот на септември, но тој не можел да биде откриен. Поради гласините дека побегнал во САД, по Рејмундо била распишана и меѓународна потерница. Кај поранешниот полициски началник од мексиканската престолнина се откриени неколку „мустанзи“,Соrvеttе С3, розев Саdillас Еldоrаdо oд 1959 година, Linсоln Соsmоpоlitаn oд 51-вa, Fоrd Mоdеl T oд 1927 година., Rоlls Rоyсе и клacичeн Lаnd Rоvеr Dеfеndеr и мнoгу други. Сите се заплениети, а исто така и неколку уметнички дела.

Кoлинc беше на чело на полицијата во Мексико Сити од јули до декември во 2018 година, а претходно беше началник на Институтот за домување. Обвинет е за проневера на државни средства во висина од 331.000 долари (278.730 евра) и доколку биде осуден, може да лежи в затвор 27 месеци.

Поранешниот полициски началник е под истрага и за незаконско купување на имот во луксуниот квартал „Алваро Обрегон“ за што веќе е казнет со 15,1 милиони долари односно 12,7 милиони евра.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK