Jeep Wrangler има проблем со квачилото – проверка на 33.000 возила

ОБЈАВЕНО НА:

Моделите на Jeep Wrangler произведени во период од три години од 2017 до 2020 имаат проблем поради кој ќе мораат дополнително да заминат на сервис и контрола, а можеби промена на проблематичниот дел. Се работи за притисната плоча на квачила која може да биде неисправна. То може да доведе до губење на преносот на силата и под зголемен ризик од пожар.

Со сервисниот повик ќе бидат опфатени моделите произведени од 30 август 2017 до 17 август 2020. бројката на возил акои треба да бидат сервисирани е 33.198. Возилата се произведени во САД, а можниот проблем е откриен во Германија.

Jeep recall code: Y07
Affected models: Wrangler
Vehicle numbers (worldwide): 33,198

Source: Rapex Alert 38/2021 A12/01336/21

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK