Fiat 500 ќе мора да провери 13.000 возила поради неисправни материјали

ОБЈАВЕНО НА:

Околу 13.300 возила со „благ-хибрид“ од моделот Fiat 500 произведени во периодот од 9 септември 2020 до 30 јуни 2021 ќе мораат да дополнителна проверка во овластен сервис поради сомневање за неисправни материјали, поради што осовините на оските може да се скршат.

Ова може да доведе до губење на возачката моќ без предупредување, со што се зголемува ризикот од сообраќајна незгода. Промената на проблематичниот дел трае околу 1,5 час.

Fiat веќе еднаш исто така повика одреден број на возила од моделот 500 на сервис поради истиот проблем. Тоа беше во јули 2019 година, а беа опфатени возилата произведени во ноември и декември 2018 година.

Fiat recall code: 6343
Affected models: Fiat 500 1.0 GSE
Vehicle numbers (worldwide): 13,309

Source: Rapex Alert 37/2021 A12/01319/21

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK