Porsche има нов амблем

ОБЈАВЕНО НА:

Porsche во 2023 година слави 75-годишнина. Покрај различните прослави, германската компанија прикажува и некои новитети тесно поврзани со минатото, а еден од нив е ажурираното лого на брендот.

Новото лого е слично на старото, а промените веројатно нема да се забележат доколку не ги видите двата амблема еден до друг.

Промените се минимални и главно влијаат на фонтот на врвот и текстурата на црните и црвените линии. Додадени се и букви од Штутгарт, а од Porsche велат дека користеле амблем од 1952 година како инспирација.

Ова не е првиот ажуриран амблем во историјата на брендот, бидејќи го задржува познатиот изглед на штит и коњ во средината. Околу него може да се најдат црни и црвени елементи заедно со рогови од елени, по три во горниот лев и долниот десен агол на амблемот.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK