Ако решите да патувате: Кои се најевтините градови за краток есенски одмор

ОБЈАВЕНО НА:

Времето на одмор заврши, но есента е убаво време за кратки прошетки и неколкудневни посети. Веројатно размислувате каде е најдобро за патување, и пред сѐ доволно прифатливо за вашиот домашен буџет.

Британскиот весник Телеграф направи листа од 20 најевтини градови во Европа, според цените на цените на сместување и храна.

Дел од избраните градови се блиску до нас, па можете да патувате и со автомобил, а некаде уште подобро ќе поминете користејќи некоја нискобуџетна авиокомпанија.

Еве ја листата на најевтини градови за есенска прошетка

10. Виена – 317,59 фунти
19. Мадрид – 311,90 фунти
18. Палма де Мајорка– 308,79 фунти
17. Ница – 278,95 фунти
16. Единбург – 275,41 фунти
15. Берлин – 269,52 фунти
14. Дубровник – 236,38 фунти
13. Стразбург – 231,29 фунти
12. Талин – 219,32 фунти
11. Лил – 217,63 фунти
10. Прага – 217,63 фунти

9. Москва – 208,96 фунти
8. Атина – 206,12 фунти
7. Будимпешта – 197,16 фунти
6. Лисабон – 196,81 фунти
5. Краков – 182,96 фунти
4. Пафос – 178,08 фунти
3. Варшава – 169,95 фунти
2. Рига – 167,15 фунти
1. Виљнус – 150,94 фунит

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK