Pulsion 125 – ново Peugeot на две тркала (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Peugeot Motocycles го засилува своето присуство во класата од 125-кубици во категоријата на две тркала. Новиот Pulsion се нуди за цена од 4.549 евра во три верзии Active, Allure и RS. Новата машина има јасна врска преку елементите за дизајн со „роднините“ од Peugeot на четири тркала.

Pulsion е дефиниран од производителот како „Urban GT“. Моторот е бензинец со можност од 14,6 коњски сили и нуди максимален вртежен момент од 11,9Нм при 7000 вртежи во минута. Потрошувачката на гориво според производителот изнесува 2,9 л/100 км, што дозволува доста сериозна километража поради резервоарот со 12 литри.

Благодарение на системот Smart-Key, машината може да се стартува и без контакт. Едно притискање на копчето може да биде доволно за да се активира функцијата „пронајди“ преку светлата за предупредување. Со друго притискатање на копче капачето на резервоарот за гориво и седиштето се отклучуваат.

„Во одделението за складирање под седиштето можат да се наоѓаат шлем за целото лице и радиоактивна маска“, соопштуваат од Peugeot Motocycles. Системот ABS работи и на двете тркала, а има комбиниран систем за запирање наречен Synchro Braking Concept (SBC). Треба да се обезбедат перформанси за запирање во сегментот на машината за ефективно запирање.