Ford носи мир в спалната (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Голем број на луѓето често се жалат за нарушување на сонот бидејќи партнерот им влегува во нивната половина од креветот и не им остава доволно место. Анализите велат дека тоа го прават околу 25 проценти од луѓето кои се во врска или во брак.

Проблемот се покажа како многу сериозен и веќе се набљудува сериозно феноменот „развод во креветот“ при што секој спие на различни кревети.

Инженерите на Ford тврдат дека успеале да најдат решение за ноќните рации во спалната зона на партнерот. Технологијата се нарекува Lane-Keeping Bed и според автомобилскиот производител користи решенија од системот за контрола на движење на лента, кој ги држи на нивната половина дури и најагресивните освојувачи на туѓа територија во креветот.

Високотехнолошката спална е снабдена со сензори за притисок, кои веднаш отчитуваат ако некој се најде на туѓа половина. Што се случи тоа, транспортерскиот систем непречен ја преместува целата површина на душекот за да ослободи место за конфорно спиење на повредениот партнер.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK