Како изгледа удар во столб со 84 км/ч. (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Германската асоцијација за инспекција на возилата DEKRA (German Motor Vehicle Inspection Association) спроведе тестирање на моделот Nissan Leaf. При тоа големо внимание предизвика судирот на овој автомобил се железен столб при брзина од 84 км/ч.

Целта на истражувањето кое DEKRA го спроведува со медицинскиот центар при Универзитетот во Гетинген е да се утврдат повредите кои настануваат при сообраќајните незгоди како и самите сообраќајни незгоди.

При тестот на страничен судар, возилото Nissan Leaf се движеше со брзина од 75 км/ч додека при директниот судар истиот тој автомобил се движеше со брзина од 84 км/ч.

Она што може да се види е дека при бочен односно страничен судар, автомобилите покажуваат поголема ранливост при што се појавуваат поголеми материјални штети, но и поголема веројатност за појава на тешки повредеи.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK