Electrify America ќе ги удвои станиците за полнење до крајот на 2025 година

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Electrify America, која е дел од Volkswagen Group, и е најголемиот и најбрзо развивачки ланец за полнење на електромобили, објави нови амбициозни планови за развој на своите операции во САД и Канада.

Според новата стратегија Boost Plan, до крајот на 2025 година од Electrify America планираат да имаат во функција повеќе од 1.800 станици за брзо полнење и 10.000 индивидуални точки за полнење, што е повеќе од двапати во споредба со актуелната димензија на бизнисот на компанијата. Од компанијата исто така споделуваат дека дел од некои полначи ќе нудат можност за полнење со капацитет од 150 и 350 kW.

„Одлучивме да донесеме одлука за усвојување на нашата инфраструктура во Северна Америка во следните четири години за да можеме да ги исполниме потребите на очекуваниот брз раст кај електричните автомобили на реално сите авто производители и да помогнеме да се направи перцепција за електричните возила да биде подостапна и поатрактивна од кога и да било“, вели Џовани Палацо, претседател и извршен директор на Electrify America.

До крај на оваа година, од Electrify America има намера да изградат околу 800 станици за брзо полнење и околу 3.500 точки за полнење на територијата на САД.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK