Peugeot 2008 со проблем со AdBlue вбрзигувачот

ОБЈАВЕНО НА:

Кај неодредена количина на возила Peugeot 2008 пронајден е проблем кој треба да биде отстранет со сервисна подршка. Се работи за воила произведени во периодот од 8 октомври 2019 година до 27 септември 2020 година.

Во објаснувањето за откриениот дефект се вели дека „вбрзигувачот на AdBlue може да се блокира. Тоа би можело да доведе до поголеми емисии на NOx кои можат да го надминат законските граници“.

Peugeot recall code: KEK
Affected models: 2008 V2
Vehicle numbers (worldwide): n/a

Source: Rapex Alert 17/2021 A11/00033/21

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK