Откриена тајната во имињата на електромобилите на Tеslа (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Многу возачи на автомобили секогаш се интересирале за одговорите на прашањето на кој принцип некои производители ги избираат имињата на своите автомобили.

Ако за некои брендови сè е јасно со номенклатурата, тоа за други е многу збунувачко. Може да се земе пример од Tesla. Елон Маск никогаш не кажува како ги избрал имињата на електричните автомобили.

Интересната фотографија која се појави на Интернет и постави сè на свое место.

Меѓудругото, првично Tеslа Mоdеl 3 требаше да се нарекува Mоdеl Е, но се покажа дека Fоrd го патентирал тоа име порано. За комбинацијата „S3XY“ веќе станало збор, но за „САRS“ се дознава дури сега.