Какви убавици склопуваат камиони КАМАЗ (Фотогалерија)

ОБЈАВЕНО НА:

Европските тенденции во моментов го ограничуваат бројот на убави хостеси во автосалоните, како и на бројот на убави девојки покрај авто и мото натпреварувањата, од КАМАЗ одлучија да се пофалат какви дами работат во нивната фирма.

Во производството на камионите работат околу 40.000 лица, а близу половина од нив се претсавници на понежниот пол.

„Обично девојките од КАМЗ, кои се наоѓаат во работилниците се облечени во работна униформа, заштитни чевли и носат шлемови, но ние ќе ги покажеме во друго светло. Ќе можете да видите дека соработниците на КАМАЗ се прекрасни, современи, ефективни и работоспособни“, пишува весникот „Вести КАМАЗа“.

Прва за учество во проектот се согласи да учествува Алиса Гибадулина од одделот за техничка контрола на монтажното пространство. Алиса е во КАМАЗ веќе пет години, а на почетокот додека го добивала високот образование, работела во контролната единица. Алиса сега е на повисоко место и е унапредена во раководител на одделот за техничка контрола и под нејзино раководство работат 13 лица.

Втората девојка, која се појавува на фотосесијата е Аделина Тарасова. Таа работи во фабриката веќе летири години како оператор на елеткронско-компјутерските машини во логистичкиот центар за доставување на метали.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK