Mazda CX-5 доби освежување и унапредување

ОБЈАВЕНО НА:

Јапонците ги објавија првите детали за моделот CX-5 од моделската 2022 година, која ќе започне да се продава во Европа на почетокот на следната година. CX-5 е основен модел на Mazda во Европа и претстсвува 21 отсто од годишната продажба на стариот континент.

Значително освеженета и подобрена верзија на стилскиот, простран и динамичен SUV на Mazda, моделот CX-5, ќе почне да се продава низ цела Европа на почетокот на следната година. Mazda CX-5 од моделската 2022 воведува избор на режим на возење Mi-Drive, подобрена динамика на возење, нов стил и посилна диференцијација, подобрувања и практичноста во внатрешноста и зголемен опсег на безбедносни карактеристики.

Сега CX-5 воведува интелигентен погон за селекција (Mi-Drive), што му овозможува на возачот да го избере најсоодветниот режим на возење со еден допир на прекинувач. Некои модели опремени со i-Activ AWD дополнително имаат корист од Off-Road Mode, што го прави возењето да биде поприродно на нерамни и лизгави површини.

Следната генерација на Skyactiv-Vehicle Architecture на Mazda сега е применета на CX-5, со што дополнително се развива каросеријата, суспензијата и седиштата за да се подобри удобноста при возењето и да се намали заморот. Бучавата исто така е значително намалена, особено при возење на груби површини како што е чакал.

Предниот дел на CX-5 се одликува со моќна нова, тродимензионална решетка. Исто така, се подобрени и освежени и кластерите на предните и задните светилки, а додадена е и нова боја на надворешноста, цирконски песок.

Внатрешноста на CX-5 сега има безжична лента за полнење телефони во централната конзола. Две парчиња, реверзибилна подна подна плоча и прагот на задната врата се на исто ниво за да помогнат во внесувањето на некој товар.

Mazda CX-5 моделска 2022

Јапонците ги објавија првите детали за моделот CX-5 од моделската 2022 година, која ќе започне да се продава во Европа на почетокот на следната година. CX-5 е основен модел на Mazda во Европа и претставува 21 отсто од годишната продажба на стариот континент.

Ажурираниот асортиман на безбедносни системи i-Activsense сега вклучува Cruising & Traffic Support (CTS). CTS помага да се намали заморот на возачот со помош на гаста, педалите на сопирачките и управување кога се заглавени во сообраќаен метеж. Конечно, предните адаптивни LED фарови (ALH) исто така еволуираа за да овозможат пофина контрола врз распределбата на светлината.

Последователните ажурирања и усовршувања на секој аспект на возилото доведоа до прераснување на CX-5 во основен модел кој претставува околу 21% од годишната европска продажба.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK