Кои се најпопуларните авто брендови на Instagram

ОБЈАВЕНО НА:

Несомнено, Instagram од ден на ден станува се попопуларна социјална платформа оставајќи ги во сенка Facebook и Twitter.

Големиот број на регистрирани корисници придонесе да многу компании и брендови, меѓу кои и оние од автомобилската индустрија се отворат профил на оваа платформа.

Токму за нивната популарност, но не од аспект на тоа колку се следени туку колку се спомнувани, во продолжение ги претставуваме 10-те најпопуларни авто брендови на Instagram.

10. Jeep

9. Lamborghini

8. Porsche

7. Toyota

6. Mercedes-Benz

5. Ferrari

4. Audi

3. Ford

2. Honda

  1. BMW