Jа забранија оваа реклама на BMW (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Велика Британија е земјата со најмногу забранети комерцијални реклами на годишно ниво. Тоа е така поради строгата регулатива и стандарди за рекламирање кои се поставени, но и постојано почитувани од страна на Регулаторното тело за рекламирање на Велика Британија.

Изминатите години поради прекршување на некои од правилата за рекламирање, забранети се реклами за возила од брендовите на Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes…

Токму во продолжение ја претставуваме рекламата на BMW xDrive од 2018 година која е забранета поради демонстрација и поттикнување на опасно однесување на патиштата. Дали со право е забранета оваа реклама можете да погледнете на видеото во продолжение и самите да процените.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK