Ford создаде мирис кој им ги враќа спомените од бензинот на сопствениците на електромобили

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Ford претстави интересна новост за време на учеството на годинешното издание на иконскиот настан Goodwood Festival of Speed 2021 во Велика Британија.

Според проучувањето на Ford, на секој петти возач на електромобил му недостигаат мирис на гасови од бензин, а речиси 70% од анкетираните споделуваат дека таа би им недостигала во некој степен. Резултатите од истражувањето го покажуваат истото така што мирисот на бензинот годино се подредува, според популарност, повиоско од оној на виното и кашкавалот, и е на едно ниво со тоа на оној на новата книга.

За да одговори на овој предизвик, екипата на Ford развила специјален парфем – Mach-Eau, кој не е достапен за купување. За него од брендот велат дека е создаден со идејата да ги задоволи потребите на оние од сопствениците на целосно новиот и 100% електричен Mustang Mach-E GT, кои копнеат по однесувањето на возењето, но кои сè уште се приврзани кон возбудливиот мирис на стандарден бензински автомобил.

И покрај првичните сугестии, дека Mach-Eau, развиен од Olfiction, наликува на мирис на бензин, од Ford објавуваат дека предлагаат луксузно искуство со зачадени белешки и „животински“ елемент.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK