Секое ново Volvo ќе вози со максимум 180 км/ч.

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Volvo Cars објави дека секое ново возило на брендот веќе ќе биде на располагање на новите сопственици со електронско ограничување на 180 км/ч на максималната брзина на движење.

Од компанијата, која работи сериозно на исполнување на својата цел за достигнување на нулти смртни случаи или сериозни дефекти на бордот на своите автомобили, исто така споделуваат дека секој еден од новите автомобили ќе располага и со функцијата Care Key.

Таа дава дополнителна контрола над брзинските показатели на превозното средство, кога на пример дополнителна контрола над брзината на возилото, кога возилото на пример му се дава на друг член на семејството или на неискусен возач.

„Веруваме дека еден автомобилски производител е одговорен да помогне за подобрување на патнта безбедност. Нашата ограничувачка брзинска технологија и дијалогот, кој поради тоацелосно одговара натоа мислење. Ограничувањето на брзината и Care Key им помагаат на луѓето да разберат и да дознаат дека зголемувањето на брзината е опасно, кога истовремено со тоа им дава дополнителен мир и им помага на добрите практики за возење“, вели Малин Ехолм, директор на Volvo Cars Safety Centre.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK