Од Toyota признаа, дизајнот им е здодевен

ОБЈАВЕНО НА:

Ако во блиското минато сте сметале дека дизајнот на автомобилите Toyota e здодевен тоаш не треба да се грижите поради тоа бидејќи и самата компанија призна нешто слично.

Еден од раководителите на центарот за дизајн на марката во Калифорнија, Кевин Хантер коментираше дека дизајнот на возилата на Toyota бил премногу рамнодушен.

Затоа веќе се работи на промена на тенденцијата, а главна заслуга за тоа има и новата архитектура TNGA, која бара доста поголемо ограничување кај дизајнерите.

Како друга основна причина за здодевниот на моменти дизајн се посочува потребата на традиционалните клиенти на брендот кои не се фанови на модернистичкиот дизајн.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK