Светски првак во бокс си купи Lamborghini – ама хаварисано!

ОБЈАВЕНО НА:

Кога некој познат спортист ќе си купи автомобил и тоа од некоја марка што е позната по својот ексклузивитет и цена тогаш тоа е добра реклама за самиот бренд, но и покажува колку заработува спортистот. Во случајот Васили Ломаченко незнаеме дали е неговиот потег добра реклама. Но сигурно е дека ќе помине поевтино.

Победникот на WBA и WBO во лесна категорија во бокс и двократниот олимписки боксер Василиј Ломаченко одлучи да купи Lamborghini Hurаcan. Интересно е што боксер одлучи да заштеди пари и да плати за примерок што е удредн, односно оштетен.

Автомобилот е транспортиран во Украина и сега се „опоравува од штетата“ како резултат на ударот. Со неговата нова аквизиција, иако се уште не е во возна состојба Ломченко им се пофали на пријателите а на Instagram каналот на car.ua.official објави и кратко видео.

View this post on Instagram

http://car.ua

A post shared by Car.ua (@car.ua.official) on

Не знаеме дали Ломаченко сакал да заштеди или пак е голем љубител на Hurаcan и решил со помалку пари сепак да го има овј автомобил во својата гаража.