SCILLA

Италијанска визија за возило од 2030 година (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Како ќе изгледаат возилата за 13 години. Ако за ова ги прашувате Италијаните, тогаш Scillia concept е нивниот одговор. И, не е било кој Италијан, туку станува збор за лидерите во полето на автомобилите и дизајнот.

Scillia concept e производ на заеднички напор на студентите за транспортен дизajн на Европскиот Институт за дизајн во Торино, заедно со Pininfarina и уредништвото на Quattrruote магазинот.

Претставено на саемот во Женева, Scillia concept е според димензии сличен на Ferrari 488, но неколку сантиметри пониско поставен до земјата. Седењето е еден зад друг, 1+1 како во старите борбени авиони.
Секое тркало има сопствен електромотор, со можност за полуавтономна можност.

Ова е можеби и премногу футуристички концепт, што веројатно тешко ќе стигне до реализација, барем не за 13 години.

IED – SCILLA
SCILLA
SCILLA
SCILLA
SCILLA
Следете не и на:

24AUTO NETWORK