Избегнете ги гужвите на граница: Проверете ги камерите на СИТЕ гранични премини во соседните земји

ОБЈАВЕНО НА:

Иако со Ковид-19 мерките во голема мера е намалено патувањето во странство сепак за вакцинираните границите стануваат отворени. Но, сега проблем е патувањето со автомобил и можноста да заглавите на некој граничен премин. Во тој слушај ќе загубите многу време, нерви и сигурно нема да ви се допадне некад еи со часови да чекате на топлото време. Доаѓа септември, но туристичката сезона се уште трае.

Според информациите од АМСМ и автоклубовите во другите земји најголема фреквенција на патници и возила има на автопатотите што ги поврзуваат семјите со труристичките региони и главните европски сообраќајници.

Во Македонија најмногу се чека на граничните премини Табановце и Богородица, и во зависност од колоните, можеби и по 1 час и повеќе.
Во Србија најмногу чекање има на граничниот премин со Унгарија (Хоргош) и оној со Хрватска (Батровци). Тоа се двата автопати каде има најмногу возила и бидејќи тоа се првите граници за влез во ЕУ, таму има и најголемо задржување.

Добро е да се проверуваат информациите со Авто-мото клубовите за да се знае каде има поголем застој и како да ги избегнете истите застои.

Сите видео камери на границите во околината
* https://alltrafficcams.com/

Видео камери од наплатните рампи на автопатиштата во Македонија и на граничните премини
* http://zultv.com/kameri/

Моментна состојба на граничните премини во Србија.
Премините меѓу Србија / Унгарија, Хрватска, БиХ, Македонија, Бугарија.
* https://kamere.amss.org.rs/
* http://www.mup.gov.rs/wps/portal/en/Cameras#!

Проверете ги камерите на граничните премини на Црна Гора.
Тука се премините меѓу Црна Гора / Албанија, БиХ, Србија и Хрватска.

* http://kamere.mup.gov.me/

Моментна состојба на граничните премини на Бугарија
Тука се премините меќу Бугарија / Грција, Турција, Србија, Македонија
* https://webcamsbg.com/

Моментна состојба на граничните премини на Хрватска
* https://m.hak.hr/kamera.asp?g=2
* https://m.hak.hr/kamera.asp

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK