Луксузот значи квалитет – Ferrari нуди 15 годишна гаранција

ОБЈАВЕНО НА:

Производителот на луксузни спортски автомобили Ferrari претстави нова гаранциската програма NEW POWER15 која донесува покриеност на автомобилите во тек на 15 години од денот на нивната прва регистрација.

Новата продолжена фабричка гаранција NEW POWER15 се јавува како надградба на веќе постоечката од 2014 кога беше понудена на клиентите на марката за дополнителна безгрижност во текот на 12 години.

Од Ferrari велат дека секој нов нивен автомобил доаѓа стандардno со тригодишна фабричка гаранција, со можност за продолжување за нови 2 години, во комбинација со седумгодишни бесплатни услуга. По истекот на целосната фабричка гаранција и до 12-та година на возилото, клиентите можат да порачаат New Power гаранција, по што да продолжат со NEW POWER15.

На овој начин корисниците можат да се сигурни за основните компоненти на својот омилена, вклучувајќи моторот, разводната кутија суспензијата, управувачкиот систем и други.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK