Кога на камион ќе му пукне гумата – а нема резервна (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Сложените ситуации бараат нетрадиционални решенија – особено ако сте возач на камион влекач во Русија. Доказ за ова видеото на еден возачк кој го снимил настанот и признал дека не видел такво нешто за 30 години колку што управува камион.

Настаните на видеото се развиваат бавно и кулминацијата се случува веќе 2:30 минути по почетокот, кога синиот камион влекач MAN влегува во кадарот со своето задно десно тркало. Наместо две широки гуми, има една од автомобил.

Се чини дека поради некоја причина на камионот му пукнале двете задни гуми, а возачот не успеал да најде резервни.

Сепак, прицврстувањето на тркало од автомобил до погонската оска на автопатот кај камионот останува мистерија, а одговорите се познати само во Русија.
Но, најважно е да се снајдеш. А тоа треба да биде до првиот сервис.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK