Mеrсеdеs и по 16 гoдини на милост на природата пали без проблеми (ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Проектиран и произведен во времиња кога сигурноста и трајноста имаа поголема тежина од сметките на сметководителите, Mеrсеdеs-Bеnz W124 одамна се користи со реномето на автомобил со речиси неисцрпени ресурси.

Друга потврда за ова доаѓа од Естонија каде што локалниот YouTuber Flеxiny ce зазема за да го оживее дизел седанот од моделот после 16 години уништување на временските услови. Инаку возилото било со старост од 32 години.

Автомобилот е, благо речено, во жалосна ситуација, што воопшто не е за изненадување со оглед на долгиот период на „хибернција“ во услови на балтичката клима. На одредени места каросеријата има скапано, внатрешноста е прекриена со ткаенина, а под хаубата има толку многу нечистотии што моторот изгледа како мумифициран.

После проверката на работните течноси, поместување на залепените ролки и новиот акумулатор, 32 годишниот Benz се враќа во живот. Дали тоа значи дека одново ќе се најде на патиштата е прашање за непознатата состојба на менувачот. Сепак, иако не од прва, 2.0-литарскиот дизел со 72 коњски сили успева да запали.

Доказ дека Mercedes e „неуништив“…

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK