(Водео): Вака изгледа ноќното возење со Polo GTI

VW Polo GTI, Ford Fiesta ST и Suzuki Swift Sport се трите автомобили во B сегментот со специјална спортска изведба кои ќе се борат за тронот. Несомнено најголем впечаток остава Polo GTI кој е опремен со 2.0 литарскиот TSI мотор со 200 КС.

Гледано споредбено кубикажа/коњажа, Polo GTI располага со најмоќен мотор што се огледа и во забрзувањето до 100ка кое изнесува 6 секунди.

Доколку сакате малку адреналин и сте љубопитни за перформансите на Polo GTI погледнете го видеото погоре.