Ferrrai го тестира новиот хиперавтомобил (Видео)

Следниот хиперавтомобил од Маранело би можел да дебитира во октомври 2024 година, со бројот на единици наменети за производство и продажба. фиксна на 599 .

Поминаа речиси 10 години кога Ferrari го претстави најновиот светски хиперавтомобил на салонот во Женева, под името LaFerrari. Тоа е „свет ритуал“, кој се повторува секоја деценија (моделот Enzo е всушност од 2002 година) и затоа во 2023 или 2024 година новиот хиперавтомобил би можел да се појави на патиштата.

Сепак, сè уште не е сигурно, бидејќи, судејќи според видеото кое се појави на добро познат канал на YouTube, проектот сепак се чини дека е во напредна фаза на развој. Тоа е сè што можеме да претпоставиме.

Иако од Маранело сè уште немаат објавено официјални технички информации, веројатно е дека новиот хиперавтомобил, како и секој автомобил што му претходеше, ќе се базира на техничка архитектура на средно поставен мотор.

Детално анализирајќи го видеото објавено на YouTube од каналот Varryx, апсолутна новина пред себе секако претставува новиот браник, сега многу низок и со три големи доводи за воздух во центарот.

Сè уште не е јасно каква функција би можеле да извршуваат овие отвори на серискиот модел, но една хипотеза е дека тие би можеле да се користат за насочување на протокот на воздух кон шофершајбната, детал корисен за генерирање на надолна сила при многу големи брзини.

Иако сè уште нема објавено одредени информации за овој нов суперспортски автомобил, извори блиски до производителот, но неофицијални и непотврдени, шпекулираат дека следниот хиперавтомобил од Маранело би можел да дебитира во октомври 2024 година, со бројот на единици наменети за производство и продажба. фиксна на 599 .