(Видео): За што се може да послужат камионите на Mercedes

„Најголемото божиќно дрва на светот“ е маркетинг кампањата во која учествуваа 342 камиони на Mercedes, a истата е снимена во Бразил. Истата е влезена и во Гинисовата книга на рекорди како „најголема слика од камион на светот“.

Камионите се координирани да формираат божиќно дрво од 150 метри. Фаровите и стоп светлата на камионот биле задолжени за украс, додека формата на дрвото ја дополниле ЛЕД светлата и жици, за целосно празничен ефект што бил забележан од повеќе камери, вклучувајќи и еден дрон.

Кампањата била снимена во близина на Сао Паоло во Бразил.