KARDIAN е новиот компактен SUV на Renault

ОБЈАВЕНО НА:

Renault денеска го објави името на новиот урбан SUV модел, кој го означува почетокот на пазарната офанзива на француската марка надвор од Европа.

Новиот модел на француската марка, кој ќе биде позициониран во сегментот B-SUV, ќе се вика Kardian и ќе биде официјално претставен во Рио де Жанеиро на 25 октомври за време на специјален настан. Потоа Renault ќе објави дополнителни детали за својата развојна стратегија на своите странски пазари.

„Со своите меѓународно јасни согласки, името сугерира не само сила и заштита, туку и динамична агилност“, вели Renault за Kardian, кој прво ќе биде лансиран во Латинска Америка.

Во сегментот SUV и кросовери, имињата на возилата имаат тенденција да предизвикуваат сила и агилност. Во Renault, голем број модели имаат имиња кои започнуваат со цврст звук „K“: Koleos (2008), Captur (2013), Kaptur (2016) Kadjar (2015), Kwid (2015) и Kiger (2021). Како прв во идната меѓународна гама, целосно новиот Renault Kardian го зазема своето место во оваа линија на силни и карактеристични имиња на возила.

„Сосема новиот Renault Kardian е најновиот во нашата палета на имиња на модели и го претставува Renaulution на меѓународната сцена. Ние го изговараме на француски начин, бидејќи Renault е француски бренд – малку како францускиот допир.

Име кое алудира на заштита и интензитет. Сепак, корените на името на целосно новото Renault Kardian потекнуваат од англискиот јазик. На прво слушање, името го евоцира зборот „чувар“, симболизирајќи заштита и сила. Нејзините силни согласки – K, R и D – го зајакнуваат тој впечаток. Но, името предизвикува уште една силна слика. Силвија објаснува: „Она што е интересно за Renault Kardian е како предизвикува динамична агилност. Ве тера да размислувате за кардио – спорт, моментум и адреналин“.

Но, понежните звуци на зборот, исто така, носат други идеи до израз. Силвија вели, „начинот на кој е структуриран околу две „А“, Кардијан, алудира на безбедноста на возилото“.

И на крај, можете дури и да го слушнете зборот „автомобил“ во првиот слог на Kardian – тешко е да се најде подобра симболика!

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK