Volvo враќа пари за проблематичните EX30

ОБЈАВЕНО НА:

Моделот Volvo EX30 станал толку проблематичен за некои клиенти од Велика Британија што шведската марка им ги враќала парите за неисправните возила.

Софтверот станал и сојузник и непријател на производителите на автомобили. Денес тоа е составен дел на секое возило и колку е подобар софтверот, толку е подобар автомобилот. Понекогаш, станува најголемата пречка на патот кон успехот на пазарот, а Volvo EX30 е совршен пример.

Иако продажбата на овој автомобил се зголемува од месец во месец, за жал, некои од моделите не им овозможија на своите корисници пријатно работење. На некои дури и им биле вратени автомобилите.

Нема ништо полошо од софтвер кој ја блокира употребата на автомобилот. За жал, такви ситуации се случија во овој пример. Мултимедијата (која е целиот команден центар, а служи и како брзиномер), а копчиња што не работат на воланот и постојаните грешки се само врвот на проблеми.

Корисниците исто така се пожалија на неисправни безбедносни системи, вклучително и случајно активиран систем за итно сопирање.

Volvo е свесен за проблемите што го мачат EX30 и не се откажува од нив. Напротив, Швеѓаните на некои клиенти чии автомобили предизвикуваа најголеми проблеми, им ги вратиме парите. Ова е добар потег што го гради кредибилитетот на брендот.

Шведската компанија обезбедува и постојан развој и подобрување на софтверот. Тоа би требало да се претвори во подобро возачко искуство во блиска иднина.

Соочени со нови царини за автомобили од Кина, Volvo ќе го пресели производството на EX30 во Гент, Белгија. На овој начин брендот сака да ја задржи добрата цена, иако може да се очекува дека европската верзија ќе биде нешто поскапа.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK