J. D. Power: Седма година по ред Lexus е најсигурно возило

ОБЈАВЕНО НА:

Аналитичката агенција J. D. Power направи ново истражување за безбедноста на автомобилите, а резултатите покажаа дека седма година по ред на врвот се наоѓа Lexus. Оваа компанија доби пет награди и четири први места во категориите за сигурност на автомобилите, а како најдобри модели се признати RX, GS, ES и СТ.

Рејтингот на J.D. Power VDS се прави на база на информацијата од страна на сопствениците на автомобилите, кои објаснуваат со какви проблеми се соочуваат со нивните возила.

Во истражувањето се вклучени сопственици на автомобили произведени во 2015 година или подоцна.  Колку е пониска топката толку квалитетот на автомобилот е поголем.

Зад Lexus останаа Porsche, додека Buick се наоѓа на 3. позиција.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK