Први проблеми по спојувањето: Ќе доцни појавувањето на Opel Corsa

ОБЈАВЕНО НА:

Појавувањето на новата Opel Corsa ќе доцни бдејќи новите сопственици, PSA групацијата бидејќи идната генерација на автомобили ќе се префрли на платформа на францускиот производител.

Моделите на Opel ќе се развиваат со PSA технологија и шасија на возило со првиот нов ПСА-базирани модели на Opel што треба да биде околу 2020 година.
Техничката конвергенција значи дека следната верзија на субкомпакт Corsa ќе биде одложен за една година до 2020 година. Изгледот на автомобилот се враќа на цртање, во согласност со презентацијата прикажана од страна на аналитичарите на PSA во понеделникот.

Постоечките модели на Opel ќе биде забрането да влегуваат на нови пазари во странство со цел да не си конкурираат натпреваруваат. И GM ќе го стори истото од маркетингот на истата технологија во Европа.
На чело на Opel ќе остане Карл Томас Нојман иако компанијата преминува кај PSA.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK