Италија на тапет пред ЕУ поради Fiat

ОБЈАВЕНО НА:

Европската Унија покренала правна постапка против Италија бидејќи државата не ги истражила на адекватен начин наводите за можните манипулации на Fiat со емисијата на штетни гасови.

Европската комисија решила да испрати писмо со формално известување со кое од Италија се бара да одговори на загриженоста во врска со недоволната акција превземена во поглед на стратегијата за контролата на емисијата на штетни гасови на FCA групацијата, се наведува во соопштението од ЕК.

Италијанските официјални лица порачале дека се разочарани со ваквата одлука на Комисијата.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK