Во посета на Маранело: Како се создаваат скапите возила на Ferrari (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Ferrari е еден од ретките произведувачи на автомобили, кои и понатаму ја ценат човечката рака и не се како другите произведувачи особено оние со милионски вредности, кои речиси во целост се потпираат на работите.

Производителот од Маранело има една од најнапредните пrоизводни линии во светот, но секој робот и понатаму е под будно око на стручњаците. Досега искусните инженери кои го следат производството и воедно вршат контрола на роботскиот дел се покажа како полн погодок.

Со оглед на тоа што Ferrari годишно произведува помалку од 10.000 автомобили, со просечна цена од помалку од 250.000 евра такво ниво на квалитет на производството може, но и мора да си го дозволи.

По повод 70. роденден, компанијата Ferrari беше посетена од страна на емисијата „Wird“ која во Маранело, кои се задолжителен преглед во внатрешноста на еден од најславните, но и највредните брендови во светот. Уживајте во секој кадар.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK