Hyundai работи на посебна шасија за електрични возила

ОБЈАВЕНО НА:

Hyundai развива својa првa посебна шасија за чисто електрични возила, подготвувајќи се за голем влез во растечки сегмент нудејќи повеќе модели што имаат подолг досега на движење.

Субкомпактните или компактни електрични возила ќе имаа досег подолг од 300 км. со едно полнење, и ќе бидат поконкурентни отколку сегашните ривали пна што го нудат, потврди Ли Ки-санг постариот заменик претседател на Hyundai Motor.

Според Ли се очекува светската продажба на електрични возила треба да достигне до 10 отсто до 2025 година, од сегашните 1 отсто.
Платформата нема да биде подготвена најмалку до крајот на следната година, и дотогаш и Kia и Hyundai ќе го нудат своите електрични СУВ модели на постоечките платформи.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK