Полицијата во Луксембург ја избра Tesla

ОБЈАВЕНО НА:

Властите во Луксембург планираат да тестираат неколку електрични возила на Tesla Model S. Во моментов, во земјата има два автомобила купени од страна на владата за тестирање. Ако тестовите се успешни флотата на електрични возила во војводството ќе се зголеми значително.

Според властите, автомобилите Tesla се многу погодни за полициска служба, бидејќи имаат динамичност која им овозможува потрагата по прекршителите на законот и на сопствениците на спортските и моќни модели. Просечниот радиус на движење на автомобилот е доволен за да ја помине целата држава без надополнување, а многу важен параметар е отсуството на издувни гасови.

Властите во Луксембург се уште не објавија која верзија на Tesla Model S била купена за тестовите. Најверојатно, тоа е врвен P100D, кој забрзува од 100 км/ч. за 2,3 секунди и има радиусм на двиќење од 540 км.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK