Со Citytransformer CT-1 возењето во градовите станува „песна“ (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Секој ден е се покомплицирано да се циркулира низ големите градови. Многу сообраќај, многу загадување и тешкотии за слободно движење или паркирање. Оваа контроверзност дозволува раѓање на нови компании кои се обидуваат да ги решат овие проблеми со мобилноста. City Transformer е израелска компанија која дизајнираше и патентираше уникатно и трансформабилно возило.

Градскиот трансформер CT-1 конечно ќе заживее, неговиот комерцијален циклус ќе започне во 2024 година и првите заинтересирани сега можат да го резервираат својот примерок.

Citytransformer CT-1 е целосно електричен микроавтомобил со две седишта и четири тркала со интересна карактеристика – благодарение на таканаречената технологија за промена на формата, возачот може да ја движи шасијата во ширина со притискање на копче додека вози за да се прилагоди на патната средина или на тесните улички и ограничените услови за паркирање.

Според инвеститорот, микроавтомобилот нуди „вистинско решение за мобилност за централните делови на градовите кои се зафатени од сообраќаен метеж и озлогласени по недоволните места за паркирање“.

CT-1 тежи само 590 килограми, вклучувајќи ја и батеријата. Досегот треба да биде 180 километри. Батеријата може да се наполни од 10 до 80 проценти капацитет за 30 минути. При максимална ширина на патеката, можна е максимална брзина од 90 km/h; во преклопената положба, брзината на CT-1 е ограничена на 45 km/h. Сериското производство се планира да започне во 2024 година.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK