Nokian Tyres ја гради третата фабрика за гуми

ОБЈАВЕНО НА:

Nokian Tyres ја почна изградбата на третата фабрика на компанијата, прва во Северна Америка. Објектот ќе се наоѓа во Дејтон, Тенеси, САД. Годишниот капацитет на фабриката ќе биде 4 милиони гуми со потенцијал за проширување во иднина. Таму ќе биде и дистрибутерската мрежа со капацитет за складирање од 600.000 гуми.

Фактички работата на објектите ќе почне на почетокот на 2018 година, а првите гуми ќе бидат произведени во 2020 година. Компанијата има амбиција да ја зголеми двојно продажба во следните пет години во Северна Америка. Генерално, ќе се фокусира на зголемената побарувачка на гуми за патнички автомобили и лесни камиони во Северна Америка.

Вкупниот производствен капацитет од 4 милиони гуми ќе се користи до 2022 година и ова ќе им овозможи на Nokian Tyres да ги задоволат потребите на локалниот пазар. Услугата на купувачи ќе се подобри преку пократки рокови за испорака и поголема флексибилност. Додека фабриката во Дејтон ќе опслужува северноамериканските клиенти поефикасно, таа ќе ослободи капацитетот и од други фабрики, што ќе овозможи најдобра услуга на зголемените пазари на глобално ниво.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK