Mazda CX-30 со најдобар резултат за безбедност во историјата на краш тестовите (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Најновиот модел на Mazda, моделот CX-30 ги постави најновите стандарди во однос на безбедноста на возрасните односно возачите.

Во однос на овој параметар, CX-30 оствари рекордни 99%, што е најдобар скор и споредбено со модели од брендовите на Volvo, Lexus, Mercedes, BMW…

Во однос на безбедноста на децата, овој автомобил оствари скор од 86% додека 80% е скорот во поглед на безбедноста на пешаците. Во поглед на безбедносната асистенција, Mazda CX-30 оствари скор од 77%.

Со овој скор, CX-30 е најбезбедниот модел на јапонскиот производител.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK