Фиќо од Гевгелија без проблеми мина 1.000 км. на собир во Србија и освои награда

ОБЈАВЕНО НА:

Иако со децении не се произведува, а резервните делови стануваат сѐ потешки за наоѓање, автомобилот Zastava 750 (популарното фиќо) на Миле Мицковски и Кристијан Аврамов без проблеми мина над 1.000 км. само за да биде дел од меѓународниот собир на љубители на овие возила што се одржа во Јагодина, Србија.

И не само што стигна, членовите на „Застава Клуб“- Гевгелија го освои првото место за најодалечени учесници на собирот. Миле Мицкоски и Кристијан Аврамов освен учеството на собирот, беа и во посета на повеќе места во Јагодина и се дружеа со сопственици на Zastava од цела поранешна Југославија, објави локалниот портал gvginfo.mk

Миле Мицкоски и Кристијан Аврамов со наградата освоена во Јагодина

На собирот имало повеќе од 65 возила од регионот, иако најмногу од Србија.
Инаку до ноември 1985 година кога е произведено последното фиќо во фабриката Застава, има 923.487 возила од оваа фабрика. Покрај во СФРЈ, ова возило се произведувало и во Австрија, Шпанија и Аргентина.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK